Dressyrträning!

Oj, oj, oj! Vi gör framsteg efter framsteg känns de som!

Passet började med trav på serpentinbågar. Jag fick rätta till formen på honom ganska mycket och "tufft" i början eftersom han annars blir stark/trutig och går ur formen. Efter de gjorde vi skänkelvikning på diagonalen. Efter lite kommunikationsfel mellan mig, Dacke och mig och Sissi så fick vi iallafall till några lugna o stadiga skänkelvikningar haha.

Därefter travade vi på volt, ökade och minskade. Fortsatte i varierad samlad - arbetsgalopp på fyrkanten. Här måste jag arbeta med att snabbare få tillbaka honom när han ligger på, och forma honom lite mer då han är lite för rak. Mot slutet släppte han till jättefint, men de känns som jag håller gärnet i vänstertygel. Avslutade med öppna längs långsidorna och tillslut nedvarvning.

Dacke var verkligen till skillnad från förr stadig passet igenom. Förut kunde de antingen kännas skit eller hurbra som helst. Nu var allting faktiskt helt ok passet igenom! Och vilken fin trav han fick när jag slappnade av i korsryggen! Stor skillnad!

De bästa av allt. Vi har de på bild! Camilla var urgullig o fotograferade oss under passet. Vi får se när jag får bilderna. Lovar givetvis att dela med mig av dem då!

Avslutar denna trevliga dag o afton med jordgubbar och mjölk!


Kommentarer
Postat av: Marie

Va härligt det är när dessa tillfällen infinner sig!



Jag har en 9-årig dotter (10 i nov) som är så duktig på dressyr men som hittills inte fått nån placering och då har hennes intresse sjunkit lite. Ponnyn är 5 år och hon har själv tränat upp den från att ha varit insutten i nov-10 och sen kommit till att tävla LB:1 och även en startfälttävlan. Hon har nu också tagit fälttävlanskort på honom. Hur ska jag motivera henne för dressyren? Jag tror nämligen att de kan komma långt där men ponnyn är Welsh Mountain så hon växer väl snart ur honom.

2011-06-17 @ 09:37:46 / URL: http://stallbrannebo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus