Licensguiden

Här kommer en kort guide för vad som gäller angående Licenser.

För att kunna skaffa sig en licens måste du först ha GRÖNT KORT!
Att ta grönt kort innebär att du genom ett skrivprov, visat kunskaper på de grundläggande reglerna som gäller vid tävling. Är du under 13 är det din målsman som ska göra provet. När du klarat provet behöver du inte göra om testet, kortet gäller alltså livet ut.



När du ansöker om Licens kommer du få ett licensnr som du har livet ut. För att tävla på regional tävling och uppåt i Sverige  måste även alla hästar och ponnyer ha licens. Hästen/ponnyn måste vara registrerad i en officiell rasförening för att du ska kunna lösa en licens. Om din häst saknar hästpass kan du kontakta Svenska Hästavelsförbundet och Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP), om det är en ponny. Även mätintyg krävs för ponny. Precis som ryttaren gäller Licensen hela hästens/ponnyns liv.


Licensen skall förnyas inför varje nytt år!
Det finns olika licenstyper beroende på vilken nivå du tävlar på.
Om du vet att du endast kommer starta lokalt detta år använder du dig av lokallicens för 200. Men har du fler hästar och vet att du kommer starta både regionalt + elit och kanske en o annan lokal tävling tjänar du på att skaffa junior/seniorlicens.

Som Junior kan du betala för Juniorlicens som gäller från lokal tävling till elit och internationellt tom de året du fyller 18 år. Juniorlicensen kostar 600kr
Är du senior betalar du 900 kr och kan delta i lokal tom elit nivå. För att kunna skaffa

Lokallicens

200:-

Gäller för lokaltävling och handikapptävlingar

Lektionsryttar-
licens


200:-



För lektionsryttare på lektionshäst/ponny, upp till och med elittävling.
Lektionsryttare: Ryttare som tävlar på lektionshäst/ponny och som rider regelbundet (minst 1 gång i veckan) i ridskoleverksamhet.
Lektionshäst/ponny: Häst/ponny som under de två senaste månaderna (sommaruppehåll i lektionsverksamhet borträknat) regelbundet använts i lektionsverksamhet, minst 50 timmar per månad i lektioner med olika ryttare, vid reguljär ridskola.
Licensen gäller även för ryttare med egen häst/ponny upp till lokal tävling.

Internationell
licens

2000:-

Denna licens skall lösas av samtliga ryttare tillhöriga landslaget i hoppning, dressyr och fälttävlan samt övriga ryttare som gör 2 eller fler internationella tävlingar per år. 
Ryttare som tävlar utomlands måste dessutom ha en FEI-regestrering. Juniorer tävlar även internationellt på sin juniorlicens och behöver inte lösa guldlicens.

Gästlicens

För att utländsk ryttare skall ha tillåtelse att tävla i Sverige krävs tillstånd från det egna landets ridsportförbund, som skall meddela detta till Svenska Ridsportförbundet

En licens löses i TDB genom att gå till "Mina uppgifter". Där finns det en knapp som heter "Beställ licens" eller "Förnya licens" beroende på om användaren har en licens sen tidigare eller ej.
Klicka på knappen för att komma till beställningssidan

LYCKA TILL MED TÄVLANDET!

Kommentarer
Postat av: Lina

åh jag vet inte vilken klubb jag ska lösa för! den jag tävlat för de senaste åren men som jag nästan aldrig är på och som jag tycker har dålig ungdomsverksamhet och engagemang, eller klubben på orten där det är lite otrevlig stämning, rivalitet och måsten med att hjälpa till på tävlingar..?

2011-01-21 @ 20:34:17 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: HÄSTBLOGG- Linnea &boyzon

åh tack så jätte mkt! jag satt nyss och funderade på det där, nu blev jag i allafall lite klokare! :D



synd bara att klubbarna så sällan arng. kurser och jag tkr det borde vara LÄTTARE att få ta grönt kort , alltså typ via nätet elr nått :S :(



fin blogg , ska vi följa varandra på bloglovin ?=D

2011-01-21 @ 22:36:05 / URL: http://boyzonsign.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus