Hoppträning del2

Idag var de träning nr 2 för mig o dackeman för vår c-tränare. Uppvärmningen gick precis som förra gången jättebra. Jag valde att trava på i ett friskt tempo o få upp huvet på honom. Snabba tempoväxlingar för att både aktivera Honom o min ridning. Igår köpte jag förresten nya skor så jag kan använda mina chaps o ett par sporrar. 
Vi fortsatte värma upp över 3studs på volt. Något överillad första sprången men annars mycket mer kontrollerat än förra veckan.
Nästa övning var att hoppa oxer på en 8volt. Jag kunde lägga upp galoppen utan att han gav sig iväg o vi fick så fina språng! Blev helt lyrisk o kunde inte sluta le. En gång bockade han lite lite efter men fortf. Under kontroll. :)
Sista gången vi hoppa oxer högre så rev dacke o då fick han lite ryck, drog järnet o gjorde sina bocksprång. Fick hoppa om o de blev bättre men kände att han jag på lite mer än innan. Avslutningsvis hoppade vi en serie oxrar o de gick super!!! Vilken skillnad från förra veckan. Tränaren var nästan förvånad över hur fint han faktiskt kan hoppa!!! Jobbigt bara om vi skulle riva 1a hindret på tävling...
De va min glada upd. Om dagens träning med dacke. Vi hörs!

Kommentarer
Postat av: Micaela

Hej!

Jag har en fråga. Jag och några i stallet brukar diskutera hur man igentligen spänner ett par sådanahär "damasker": http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610612&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC .

Jag anser att man spänner dom bakot och sedan skyddsflärpen frammåt precis som när man spänner skydden på frambenen. Man lindar ju även hästens ben åt samma håll så att man inte drar åt på baksidan av benet.

Men de säger att man ska dra dom framåt och sedan skyddsflärpen bakåt.

Vad är rätt igentligen? Det känns som alla säger olika!

2011-01-28 @ 08:56:21 / URL: http://janatuinen.blogg.se/
Postat av: Camilla- Lär dig knoppa

Skoj att det gick så bra! :D

2011-01-28 @ 13:34:43 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Anna

Studs på volt och sen hoppa på åttavolt - ojoj, jag längtar till vår bana är tinad och fin att rida på. I ridhuset får vi bara dressyra :(

2011-01-28 @ 21:58:03 / URL: http://equipage.se/annas_blogg_sida1.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus