Träningsveckan: Hoppträning 1#

Igår körde träningsveckan igång för tjejerna som har möjligheten att hyra en ponny från vår ridskola och ha som sin egen utöver ridskoleverksamheten.

Dagens huvudövning var att rida på "doglegg" och hitta en bra rytm mellan hinder och själva kunna vara reaktionssnabba mellan hinder då hinderna kommer fort inpå varann. Vi hade först en liten samling där vi pratade om "fel" avsprångspunkt - ni brukar väl själva tänka: "Nej nu kom jag fel på hindret". Men faktum är att de inte behöver vara så fel så länge man själv kan rida och understödja hästen till den avsprångspunkt man får.

Enkelt sätt: Kommer man för nära är det ryttarens plikt att sitta upp lite extra och hålla om med skänkeln. Kommer man lite stort på ett hinder måste man vara följsam och ge hästen den eftergift som krävs för att hästen ska övervinna hindret, och självklart understödja med skänkeln!

För att eleverna skulle känna på galoppen fick de börja med att jobba över 3 galoppbommar med 13m mellan varje och kunna rida på samma språng mellan dessa bommar och variera mellan 4-4 och 5-5 exempelvis. Tyvärr är ridbanan lite trång så de blir lite kort in och kort ut på sina ställen, man hade önskat 10 meter till.



Därefter fick de hoppa fram och då hoppades det fram på hinder nr 3 först ett par gånger så både ryttare och elever får "se" hindret. Därefter hoppas hinder nr 1-3 på båge för att hitta grundgaloppen och känna på vägen från 1-3. Sen läggs hinder nr 2 till som är en paralleloxer för att linjen ska kunna hoppas från båda håll.

Alla elever fixade övningen bra även om de ibland kunde gå lite fort mot sista hindret och nån häst ville bryta ut så kunde de rida effektivt emellan och få bra språng! En elev önskade få hoppa trippelbarr så vi byggde upp en på andra långsidan så de fick hoppa över den som avslutning.

Jag hade 17.5 mellan hinder och då räknar jag på båge - beroende på hur man tar ut bågen kan man variera språng mellan även här.

Denna övning är ingen lätt match då doglegg inte kommer förrns i de högre klasserna! Så båda grupperna var riktigt duktiga! Vill man lägga de på en lättare nivå kan man använda bommar/cavalleti!

Kommentarer
Postat av: Linda

Sv; Ja, men det tycker jag ockås! Vore ju jättekul! :D

2011-08-02 @ 10:24:23 / URL: http://lindabj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus