Gårdagens Dacke

Hej på er! Igår vart det minst sagt 0 uppdatering då jag åkte till stallet tidigt och sen vidare till en vän för lite filmmys på kvällen. Blev så sent så jag bodde kvar.

Efter att jag plockat in hästarna åkte jag till travshopen för att köpa mig bettpastan. Framme vid kassan hade de pälsglans till extra pris så en sån flaska fick följa med (ska ju träningstävla nästa vecka så de är välbehövligt med glansspray). Tittade lite kort på vad som fanns och hittade givetvis en skitsnygg Kingsland i fleece!



Tillbaks till stallet smörjde jag genast in novabettet i bettpastan. Ganska kletigt men doftade gott. Gjorde ordning Dacke med full dressyrmundering - sen blev jag faktiskt lite arg på honom då han inte alls ville ta bettet idag. Han kan stå och bara bita ihop och vägra öppna truten! Blev som sagt jätteirriterad på honom och de fick han minnsan höra också...

...något som jag fick skämmas över för vilken häst han var sen då! Tog båda tyglarna nere på banan. Han sökte ett mjukt stöd till båda tyglarna. Kunde jogga igång i båda varven, svänga för små hjälper åt båda håll. Stora volter, små volter. Ökade och minskade tempot genom att bara räta upp mig eller driva på honom framåt. Stora prövningen var galoppen. Började lite ostadigt så jag bestämde mig för att stå i lätt sits och bara jobba honom låg.

Efter de kunde jag rida i ökad galopp på större ytor för att sen komma ned i sadeln och samla galoppen. Ökad-samlad-ökad-samlad! WOW!

Här ser han ju till och med lite maffig ut?



En stallkamrat red förbi mig när jag höll på och han sa: Va FINT de ser ut!

Som avslutning fick Dacke hoppa ett par kryss som stod framme och de tyckte han var roligt - var inte särskilt vackert eller avstämt mellan hindrena då han drog järnet över, fick till en sväng där vi red på jämnt antal språng och han väntade på mig - annars ville han ta tag i de själv!

Sammanfattningsvis! FIN HÄST!


Kommentarer
Postat av: Camilla- Tävla om TRE plagg ifrån Mountain Horse

Fina Dackehästen! :D

2011-08-19 @ 12:02:01 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Kul att det gick bra!! Ibland får man härja lite på dem. Köpte du KL-fleecen?

2011-08-19 @ 12:31:35 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: emelie

vilken söt häst, Lite ponny look över honom :)

2011-08-20 @ 10:29:11 / URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: Anna

Kul med ett bra pass. Tror du att bettpastan funkade? Det lät spännande iaf, utvärdera den gärna mera!

2011-08-20 @ 19:25:24 / URL: http://salentein.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus