Tema: Hoppning - Kontroll

Den här övningen passar ALLA. Men främst du som har en pigg häst som gärna drar iväg före och efter hindret gör denna övning susen. För  dig som ryttare tränas du  att bli kvickare i dina hjälper, och rida rak, bra väg, före-över-efter hindret!

Är du en tuffing? Gör övningen utan stigbyglar!

 

Bilden visar hur: Lägg ut en bomserie och lägg sedan 2 bommar lodrät jämte varann ca 7-8m före och efter bomserien. Mellan dessa "portar" skall en övergång ske!

Sedan gäller det att vara kvick att få fram hästen för att trava över bommarna och sedan komma ner i sadeln och göra ytterliggare en övergång. Denna övning gör sig bäst flera gånger om eftersom hästen kommer "lära" sig övningen och de kommer bli lättare för dig under övningens gång!

 

Jag förespråkar absolut ingen slita och dra - sedan sparka ridning, MEN de är viktigt att ryttaren renodlar sina hjälper och ger hästen tydliga signaler. Låter du hästen "smyga" igång så kommer de bli svårt senare i passet att få den kvick för skänkeln! Var därför hellre tydlig och säg till en gång ordentligt med skänkeln - än att trycka och klämma under hela passets gång, de gör hästen mer "störd" än när du säger åt den "på skarpen".

 

 

När detta fungerar i båda varv lägger du upp bomserien som ett enkelhinder, eller så tar du 2 hinder efter varann! Men de är fortfarande övergång som gäller. Du bestämmer själv övergång, om du vill ha från galopp till trav eller galopp - skritt. När detta fungerar kan du rulla över hinderna utan övergång, men du ska känna att du kan landa i balans, räta upp dig och känna att hästen tar en halvhalt och sedan rullar på i samma, jämna rytm!



Tänk på att: Vara tydlig med dina hjälper. Bestäm dig vad som gäller så hästen förstår! Varje förhållnig ska följas av eftergift! Beröm när hästen gör rätt!

LYCKA  TILL!


Kommentarer
Postat av: Michelle

kan tävka mig det:D



tyvärr inte:/

Jag har typ bara hoppad lite dike, stockar och så, men det är ju inte samma sak, Haha



Kram <3

2011-04-14 @ 10:15:21 / URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
Postat av: EmbLeM

Sv: Det orangea hade jag förut på min c-ponny tillsammand med en 17" pessoa hoppsadel och det funkade bra. För storhästen är det lite för kort, det ligger mest uppe på ryggen lixom eftersom han är bredare än ponnyn. Jag har även en fårskinnspad till honom och då blir schabraket för litet. Men det beror ju helt på vad du har för storlek eller om du har nån pad under din sadel

2011-04-14 @ 10:15:54 / URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: EmbLeM

Sv: Okej, ja eftersom det är ett hoppschabrak så är det mer avlångt :P priset 50:- är ju iofs inte mycket för ett schabrak så man kan ju alltid test? Du får ju självklart sälja det vidare ifall det inte passar som du önskar

2011-04-14 @ 10:56:33 / URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Lollo

Vilken bra övning! Den ska ja pröva på

Min häst! :D

2011-04-14 @ 15:48:01 / URL: http://lbrantsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus