Att rida ut...

Igår diskuterade jag och Stina om det här med att rida ut. Eller, de blev inte mycket till diskussion då vi höll med varandra angående detta.

När jag rider ut - då är de ridning som också gäller. Hästen ska kunna arbeta lika lydigt och bra som inne på banan. Ryttaren bestämmer o skall kunna rida övergångar/tempoväxlingar och rörelser på grusvägen/ängen/ i skogen som i ridhus. Faktum är att de flesta hästar rör sig 100x bättre med dressyrarbetet utomhus - så mycket roligare också!

Att skritta ut för mig är lång tygel o låta hästen vara - detta ifall hästen gått extra hårt och endast behöver få röra på sig.

Vad är rida ut för dig?

Att rida ut innebär INTE att hästarna helt plötsligt får ta kontrollen o göra vad de känner för.


Kommentarer
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

SV: jaså? här är de fint ännu! men hade minusgrader imorse när vi var ute. skönt is olen dock

2011-04-15 @ 10:09:27 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

Jag tycker det är oerhört viktigt att rida ut! Jag rider in mina unghästar ute för att få en framåtbjudning, som är a och o. Ute kan man arbeta hästen mycket bra också, ex. har jag lärt min ponny galoppfattningar på raka grusvägar, vilket verkligen innebär renodling av hjälper. Däremot kan jag inte rida min superheta häst ute om jag vill få något vettigt gjort, tyvärr. Jag kan inte få henne avspänd ute och jag galopperar aldrig ute då hon bara sparkar, vilket hon inte gör på ridbana.

2011-04-15 @ 11:29:35 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Sofie Eriksson

Rida ut för mig kan vara helt olika saker helt beroende på vad jag är på för humör och vad jag har planerat. En uteritt kan vara konditionsträning, lösgörande arbete, dressyr eller bara busridning. För vissa dagar tycker jag att det är helt tillåtet att busa och galoppera fullt ös ute i skogen. men det ska vara på mina villkor, inte hästens. Sen är det ju självklart, hästarna kan inte heller vara på topp alla dagar så ibland så får man ändra sin planering lite och kanske bara trava en sväng i skogen istället för att trimma.

2011-04-15 @ 11:33:33 / URL: http://sofierikson.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

SV: Tror hon var trött igår dock för hon hade lite jobbigt med att fatta galopp över travbommen :P men rätt inställning

2011-04-15 @ 12:26:55 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Linda

Man ska självklart ha kontroll även när man rider ut, men man kan arbeta på så många mer sätt när man rider ut! Man kanske inte alltid behöver ha lika bra kontroll som på banan, eller vad man ska säga. Men självklart får ju inte hästen ta över! Att rida ut tycker jag är en självklarhet, när jag var mindre hade jag inte ens tillgång till en ridbana eller ridhus.

2011-04-15 @ 13:18:42 / URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Jojo

Det beror på för mig, ofta blir det ju lite busridning, men jag ser alltid till att jag har kontrollen, och brukar ofta jobba lite tempoväxlingar och ställa/böja på rakt spår :)

2011-04-15 @ 13:21:47 / URL: http://ponnytomtar.blogg.se/
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

försöker alltid rida ordentligt ute vilket oftast funkar fint på boppen, men Tage blir helt galen ute så det går inte lika bra på honom ;P Ser dock alltid till att ha kontroll, det är inte ok att hästen drar iväg osv.

2011-04-15 @ 18:27:10 / URL: http://catago.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus