Tips från coachen

Hejsan! :) Skulle behöva lite tips från coachen! :)

Det är så att jag har en travhäst, dock aldrig startad i trav som jag håller på att skola om. Jag har varit iväg och ridigt inför instruktör en gång och så skötte han sig exemplariskt, gick jätte fint på tygeln, arbetade bra på alla sätt och vis men sen när vi kommer hem till stallet och ska träna en annan dag så springer han bara iväg, rusar i både trav och galopp och massa. Rider honom mycket på volter men ändå susar han upp sig och blir svår hanterlig.
Han är inte nyggt som travare på något sätt alls då han endast är D-ponny, 148 cm i mkh ochhar mycket kort kropp. Ser ut som en New Forest med frysmärkning. Tänkte fråga om du har några bra tips?

Tacksam för svar / Daniela & Snooze

Hej! Eftersom du skriver att han skötte sig exemplariskt för din tränare så föreslår jag att du fortsätter träna för någon regelbundet (om du inte redan gör de).
Annat tips är att du rider mycket lydnadsövningar. Övergångar till att börja med och vara noga med att han lyssnar för dina hjälper. För sits och handen ska han stanna. Gör han inte detta MÅSTE du som ryttare våga ta i o säga ifrån, de är INTE OK att en häst tar övertaget o gör som den vill. DOCK är det viktigt att ge beröm när hästen gör rätt - på så sätt "renodlar" du dina hjälper.

Han ska svara FRAM för SKÄNKELN genom ett lätt tryck. Gör han inte detta bör du tillrättavisa med smackningar och ev. spö. Beröm när han svarar framåt - även om de så skulle råka bli galopp när du menade trav. (Saktar du av o berömer därefter ger du fel signal o hästen kommer tro att han får beröm för att han sakta av)

Hoppas de var ett tillräckligt svar, annars är du välkomen att skriva igen! Lycka till!

/ Eleonor


Jag & Ridskoleponnyn Butler 2008.

En häst som inte svarar fram för skänkeln, eller tillbaka med sits/hand är inte lyhörd för dina hjälper. Därför måste de renodlas. Ett ridpass bör alltid inledas med en koll på att start/broms fungerar.



Kommentarer
Postat av: Johanna

har du något bra tips när de gäller att söka praktikplats inom hästbranschen? :)

du skriver riktigt bra och intressant! ;)

2010-10-25 @ 22:31:06 / URL: http://johannaavvattensta.blogg.se/
Postat av: New York

väldigt kul med en ridsportsblogg!

jag har fotat mycket internationell ridsport och undrar om det finns något intresse av att ta del av mina tjänster? :)

2010-10-25 @ 23:09:33 / URL: http://newyorkneversleeps.blogg.se/
Postat av: anniepannii ♥

Fösta gången jag klickade mig in på din blogg, hittade bloggen på blogg.se's framsida! Måste säga att du har en väldigt bra och intressant blogg "tips från coachen" var verkligen kul o läsa! Kommer helt klart att börja följa din blogg! :)



Kram

2010-10-26 @ 00:55:18 / URL: http://anniepannii.blogg.se/
Postat av: Daniela

Tack för tipsen! :D haha m,en nu blev det lite epic! Haha, det är ju på nyby som jag har tränat xD Och fina butler, sista hästen jag red på innan jag slutade på nyby ;o

2010-11-07 @ 12:03:51 / URL: http://danielahansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus