Igångsättning efter hälta!

Jag har en halt häst, nu har han snart stått och vilat i 4 veckor..så ska se om han fortfarande är halt eller om de gått över. Du har inga bra tips på träning som man kan börja med så han kommer igång igen? Är rädd att det blir för hårt att börja rida som vanligt igen!

Svar:
Det finns många olika sätt för igångsättningar beroende på hästen som individ och vad för typ av skada den haft. När man sätter igång efter en hälta ska man undvika att rida på böjda spår i början. Du får börja den första veckan i endast skritt ca 20 min. Därefter lägger du till kortare travsträckor också på rakt spår. Varefter hur de känns så får du lita på din känsla och kanske lägga till stora böjda spår. 4 veckor är inte jättelångt då flera hästar kan stå i månader/år men att rida i terräng o klättra är bra för att bygga upp musklerna. Eftersom du skriver att du inte vet om han är halt så kanske en veterinär ska titta på honom så du vet vad hältan beror på! Utifrån det kan veterinären råda dig hur du sedan går tillväga med igångsättningen.

Hoppas den halte blir frisk!
/ Eleonor

Kommentarer
Postat av: Sara

Tack så mkt för svar! =) Det var så att han ramlade i en hage i slutet av sommaren. Han fastnade med ena benet i ett hål och flög, gjorde rent utav en kullerbytta. Trodde hästen skulle dö..han visade rätt mkt att han var halt på höger fram. Så nu har han fått stå och vila och vätskan som har varit i benet är borta, så ska testa att böja han igen om en vecka och se om han är halt fortfarande.

2010-10-27 @ 18:12:31 / URL: http://lillsaraan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus